Skip to main content

Leven in plaats van overleven

By 1 november 2019december 4th, 2019Blog

Via het Vermooooiersnetwerk kwam ik in contact met Heleen van Lente, zelfstandige op gebied van hormoonbalans-, leefstijlcoaching en training voor moeiteloos leven en werken. Als verzuimspecialist en coach begeleidde ze voorheen jarenlang mensen die vastliepen in het bedrijfsleven. “Dit uitte zich in gezondheidsklachten als uitputting, overbelasting, eetproblemen, rug- en nekklachten, chronisch verminderde weerstand etc. waardoor zij niet langer konden functioneren in het dagelijks leven. In plaats van leven zag ik ze overleven,” vertelt ze. Geregeld leidde het traject ertoe dat mensen uit dienst gingen, omdat zij inzagen dat het werk dat ze deden niet (meer) paste bij hun behoeften en verlangens. Ook als moeder gaf ze, samen met haar man, de kinderen mee dat ze op zoek moesten gaan naar wat hen drijft, waar ze in geloven en echt voor willen gáán. Ondertussen haalde ze zelf steeds minder voldoening uit haar baan, maar opgeven, dat deed ze toch maar niet uit bezorgdheid vooral om de kinderen. Toen ze het met hen besprak, reageerden ze echter laconiek: “Mam, je leert ons om ons hart te volgen, waarom doe je dat zelf dan niet?!” Uiteindelijk nam ze ontslag en startte ze als leefstijlcoach haar eigen bedrijf met de toepasselijke naam Lente in je Leven. Ze heeft al veel mensen geholpen weer met zich zichzelf in contact te komen en goed voor zichzelf te zorgen, zodat ze weer krachtig en energiek in het leven konden staan.

Als ik haar benader voor dit artikel, staat ze juist op het punt een nieuwe sprong in het diepe te maken: “Al jaren hadden we een droom om dichterbij de natuur te leven, en van daaruit ons werk voort te zetten. We kwamen in contact met een Nederlands stel dat in Frankrijk een biologische boerderij met gastenverblijf en restaurant runt, waarbij alle vlees en groenten van eigen erf komen. Inmiddels werd het werk hen te veel, er moesten mensen bij. Afgelopen zomer hebben we er proefgedraaid, wat zeer goed bevallen is. Nu onze kinderen volwassen zijn, is het tijd om onze droom te verwezenlijken!” Het huis is juist verkocht, eind van dit jaar emigreren ze. Lente in je Leven wordt voortgezet op Domaine les Gonies!

De Betekeniseconomie krijgt vorm door individuele ondernemers die hun hart volgen en behalve economische ook maatschappelijke waarden nastreven. Deze ondernemers help ik door hun boodschap in tekst te vatten.