Skip to main content

Hallo!

Ik ben Nanny Schutte (1976).
Als kind wist ik het zeker: ik wilde juf worden. Dus ging ik naar de PABO en startte ik als leerkracht Basisonderwijs. Twee jaar ging ik met lood in de schoenen en een knoop in m’n maag aan ’t werk.
Ik bedacht dat ik onderwijsontwikkeling veel interessanter vond en ging weer studeren; Toegepaste Onderwijskunde aan de UT, een boeiende tijd. Na zes jaar studeerde ik af en na ruim een jaar solliciteren kon ik bij een OCW-project aan de slag. Toen dat project eind 2008 beëindigd werd, besloot ik als zelfstandig onderwijskundige te starten met duurzaamheidseducatie – alles beter dan opnieuw solliciteren.

Zo heb ik van 2009-2014 onder de naam Trip-educatie lesmateriaal ontwikkeld rondom thema’s als milieu, water, energie en welvaartsverdeling. Ook heb ik een flink aantal artikelen geschreven over duurzaamheid in de ruimste zin van het woord.
Ik ontdekte hoe veeleisend onze maatschappij is, gestructureerd aan de hand van allerlei systemen die leidend geworden zijn en zo voorbijgaan aan menselijke behoeften – waardoor ze uiteindelijk niet houdbaar zijn. Ik leerde dat een betere wereld begint bij jezelf – door te doen waar we ons goed bij voelen, waar we goed in zijn en dus energie van krijgen.
Zodoende besloot ik, na de komst van onze zoon in februari 2015, als tekstschrijver verder te gaan. Ik schrijf vanuit betrokkenheid, vanuit mijn hart, en dat wilde ik in de naam tot uiting laten komen. Het werd Keihart; “Stevige tekst, met hart voor uw zaak”. Het logo is gebaseerd op de kleurige rotsbodem van IJsland.

Toen begon de zoektocht naar mijn doelgroep. Ik wil geen harde commerciële teksten schrijven, ik ben op zoek naar authenticiteit en zingeving. Na flink wat omzwervingen heb ik in 2023 besloten me geheel te richten op wat me het meest bezig houdt: bewustzijn en spirituele groei. Ik ben nogal filosofisch van aard, vraag me altijd af hoe we ons leven hebben vormgegeven en waarom, en of dat wel klopt met de natuurlijke gang van zaken en de universele wetten (meestal niet  :/ ). Door erover te schrijven, hoop ik ook anderen aan het denken te zetten. Bewustwording is volgens mij de sleutel voor alle problemen waar we vandaag de dag mee geconfronteerd worden, omdat het duidelijk maakt dat we zelf regie kunnen nemen over ons leven. En door andere bewuste ondernemers van dienst te zijn, door hun boodschap in tekst te vatten, werk ik meteen aan mijn eigen ontwikkeling.

Keihart | Stevige tekst uit het hart.