Skip to main content

Happiness als missie

By 18 september 2019december 4th, 2019Blog

Belemmerende overtuigingen en angsten beperken veel mensen om te leven zoals zij dat graag zouden willen. Met haar bedrijf Be In Harmony leert Rachel Noach mensen te vertrouwen op eigen kennis, intuïtie en het universum. Hierdoor herontdekken zij hun eigen innerlijke kracht waardoor zij de regie over hun eigen leven en ‘happiness’ heroveren!

Ze weet waar ze het over heeft; na een scheiding en in dezelfde periode ziekte en overlijden van een dierbare móest er iets gebeuren om een burn-out te voorkomen. “Mijn hele leven was al omgegooid. Het enige wat nog hetzelfde was, was mijn baan. Ik hield mij vast aan de zekerheid van mijn baan en inkomen, al wist ik dat ik er doodongelukkig van werd.” In haar functie als HR-manager zag ze hoe medewerkers op haar afdeling stukliepen op geautomatiseerde processen en de daarbij behorende targets. Medewerkers raakten steeds verder verwijderd van zichzelf en voelden zich minder gewaardeerd. “Ik voelde me machteloos en haalde totaal geen voldoening meer uit mijn werk.”
Rachel voelde meer en meer de behoefte haar eigen bedrijf te starten, vooral vanuit het verlangen bij te willen dragen aan de maatschappij. Toen haar functie na een reorganisatie boventallig werd, kregen haar ideeën daadwerkelijk vorm, zeker toen ze haar hypotheek rond had. Ze richtte zich op meer werkplezier en geluk binnen organisaties, door een werkomgeving te creëren waarin elke werknemer zichzelf kan zijn en energie krijgt van hetgeen hij of zij doet. Ze ontdekte dat dit het geval is bij betekenisvolle bedrijven, die zich bezighouden met een betere en mooiere wereld, en hielp ondernemers hun bedrijf vanuit hun missie op te zetten. “Datgene wat jou ’t meeste energie geeft, jouw missie, is veel makkelijker succesvol te maken. Veel ondernemers stranden bij het opzetten van hun bedrijf, omdat ze vol zitten met belemmerende overtuigingen en angsten. Het succes van een bedrijf is voor 80% te wijten aan het hebben van de juiste mindset.” Dit vormt de kern van Be In Harmony; Doing Good. Live Positive!

De Betekeniseconomie krijgt vorm door individuele ondernemers die hun hart volgen en behalve economische ook maatschappelijke waarden nastreven. Deze ondernemers help ik door hun boodschap in tekst te vatten.