Skip to main content

Ikigai – Reden voor je bestaan

Plezierig en zinvol werk, is dat luxe? Vroeger wel, denk ik. Veel mensen waren blij dàt ze werk hadden. En, eerlijk is eerlijk, die hardwerkende generaties hebben enorm bijgedragen aan de economische groei en daarmee ons welvaartspeil. Maar tijden veranderen; opleidingsniveau, digitalisering en globalisering hebben het tempo en de prestatiedruk opgevoerd. En daarmee gaan mensen aan zichzelf voorbij, met als gevolg een enorme hoeveelheid mensen die in een burn-out terecht komen. En zo helpt Moeder Natuur ons herinneren aan wie we werkelijk zijn en wat ons levensdoel is.

Persoonlijk denk ik dat wij mensen op aarde zijn om te leren wat liefde is en uiteindelijk de hemel op aarde te creëren. Niet als doel, maar als resultáát; door echt jezelf te zijn (en te doen waar je goed in bent, energie van krijgt), ben je een schakel tussen hemel en aarde en straal je positieve energie uit. Daardoor verbeter je de wereld, vanzèlf. Met plezier doen waar je goed in bent, daarmee anderen helpen èn ervoor betaald worden, ofwel de combinatie van passie, missie, roeping en professie, dat is Ikigai – jouw reden voor bestaan. Wanneer we dat gezamenlijk doen, creëren we een sociale, duurzame economie.

Ben jij iemand die zijn/haar Ikigai probeert te leven en zoek je iemand die jouw boodschap in tekst vat? Ik houd me aanbevolen!

 

Keihart | Stevige tekst met hart voor uw zaak!