Bruisende nieuwe start

By 28 augustus 2020 Blog

Het zijn rare tijden; de maatregelen tegen Corona zijn officieel nog steeds van kracht, maar  in de supermarkten houdt niemand zich er meer aan. Contact, ook fysiek, is dan ook een eerste levensbehoefte, daar doet vakantie in eigen land niets aan af. Wel vreemd dat we in het voorjaar vooral hoorden over ouderen die ziek werden, terwijl het nu vooral jongeren zijn. En wie had vorig jaar ooit kunnen denken dat er een heuse markt voor mondkapjes zou ontstaan?!

Zo’n chaotische toestand dwingt ons na te denken over hoe verder. Toen de kinderen eind mei weer naar school gingen, heb ik een periode van rust ingelast; re-creatie. Ik was moe van het ‘juffen’ voor onze zoon van vijf en zei al tijden dat ik aan vakantie toe was, nu was het zover. Het duurde een paar weken voor ik me er helemaal aan over kon geven, maar uiteindelijk heb ik allemaal dingen gedaan waar ik al tijden (lees: 5 jaar) niet meer aan toe gekomen was! Ook allerlei half afgemaakte creatieve werkjes die waren blijven liggen, zijn nu af! Ik heb fijn weer eens zitten knippen en plakken voor een soort mozaïek van papier – zie hierbij afgebeeld mijn logo. Prachtig vind ik hem! En hier blijft het niet bij, heb ik bedacht, want waarom zou ik dit niet vaker doen naast mijn schrijven, en waarom zou ik het niet delen?! Deze bizarre Corona-tijd heeft voor mij nieuwe bezigheden opgeleverd, die ik ga uitvoeren onder de naam kNnnStg. In tegenstelling tot mijn schrijfwerkzaamheden, die ik vooral ten dienste van anderen verricht, geef ik hiermee uiting aan mijn eigen ideeën (wat niet wegneemt dat ik ook die van u kan uitwerken), en ik bruis van ideeën!