Het raadsel van de container

By 26 juli 2017 augustus 30th, 2017 Blog

Wéken stond ‘ie bij ons aan de straat; een lege groene container. Na de zoveelste keer dat ik eraan voorbij liep, vroeg ik me ineens af waarom ik ’m niet eerder opgemerkt had – ècht opgemerkt. Ik bedoel, een groene container heb je toch gewoon nódig? Dus als ’ie een paar weken aan de straat staat, zou dat kunnen betekenen dat er iets aan de hand is op het betreffende adres. In het ergste geval is de bewoner iets overkomen en ligt hij of zij wie weet wel dood in huis. Ik las het adres op de container en besloot ’m terug te brengen en meteen even aan te bellen om het te melden. Wat zou ik aantreffen? Een stil of misschien wel verwaarloosd huis? Ik opende de schuttingdeur en zag… een keurige, gezellige tuin! Ik zag niemand, maar de zonneschermen waren neergelaten. Ik zette de container in de tuin en liep naar de voorzijde van het huis om aan te bellen. Niemand thuis. Een paar uur later heb ik nog eens aangebeld, maar nog steeds was er niemand thuis. Ik zou het ’s avonds nogmaals proberen en in de gaten houden of de zonneschermen weer opgehaald zouden zijn. Maar tot mijn stomme verbazing stond de container eind van de middag weer aan de straat!
In ieder geval was hier geen reden voor zorg, maar wat was er dan wel aan de hand? En zou ik me nog bemoeien met iemand die willens en wetens de container aan de straat laat staan? Een zaak voor Handhaving, lijkt me… Twee dagen heeft de container aan de straat gestaan, toen was ’ie weer weg, toen stond ‘ie er weer. Maar een week nadat ik ’m teruggezet had, was ’ie toch weer weg. Nadien heb ik ’m niet meer gezien. Blijkbaar heb ik tòch iemand op andere gedachten gebracht…